Зошто морам да служам во комисија пред можам да се кандидирам?

Служењето во комисиите на организацијата ни помага да се осигураме дека кандидатот има одредено ниво на познавање на внатрешното работење на OTW (Организација за трансформативни дела), како и способност добро да соработува со други како онлајн волонтер. Тоа исто така покажува дека кандидатот покажал посветеност на OTW и нејзините вредности.