Резултати од изборите на OTW за 2022 година

Комисијата за избори би сакала да им се заблагодари на сите кандидати за нивната напорна работа на овогодинешните избори. Воедно, со задоволство ги претставуваме резултатите од изборите за 2022.

Следните кандидати (по азбучен ред) се официјално избрани за членови на Управниот одбор:

  • Хедер Мекгвајер
  • Наталија Грубер

Како што беше претходно соопштено, Управниот одбор со жалење објаува дека Е. Ана Сегеди, избрана во 2021, ја отстапи својата позиција на Одборот пред изборите во 2022 година. Благодарни сме за службата на Ана и ѝ се заблагодаруваме за работата и посветеноста.

За да го пополни празното место, кандидатот кој заврши на третото место на изборите, Мишел Шредер, ќе се приклучи на Управниот одбор и ќе го отслужи остатоткот од мандатот на Е. Ана Сегеди (2 години) почнувајќи од 1 октомври. Ова ќе загарантира дека ќе имаме целосен Управен одбор до следните избори.

Промената на Управниот одбор формално ќе почне на 1 октомври. На новите членови на Управниот одбор им посакуваме сѐ најдобро во тек на нивните мандати.

Со тоа изборната сезона завршува. Им благодариме на сите кои учествуваа со тоа што ширеа информации за изборите, им поставуваа прашања на кандидатите и, секако, гласаа! Се надеваме дека ќе Ве видиме повторно следната година.


OTW е непрофитната матична организација на повеќе проекти, вклучувајќи ги AO3, Фанлор, Отворени врати, TWC и Правната поддршка на OTW. Ние сме организација предводена од фанови, која е целосно поддржана од донации и волонтерски персонал. Дознајте повеќе за нас на веб-страницата на OTW. За да дознаете повеќе за нашиот тим од волонтерски преведувачи кои ја преведоа оваа објава, погледнете ја страницата на Преведување.

2022 Гласањето за Управниот одбор на OTW сега е отворено!

Ги започнавме изборите!

Секој член на OTW (Организација за трансформативни дела) кој се приклучил помеѓу 1 јули 2021 и 30 јуни 2022 би требало досега да има гласачко ливче. Доколку не сте го добиле, најпрво проверете ја спам-папката, а потоа контактирајте нѐ преку формуларот за контакт. Ве молиме имајте на ум дека Вашата сметка за донација ќе биде со датум според американско источно време, па така ако Вашата донација е запишана по 19:59 на 30 јуни 2022 на сметката, нема да можете да гласате. Ако не сте сигурни дали Вашата донација е остварена пред крајниот рок, Ве молиме контактирајте ја нашата Комисија за Развој и членство преку формуларот за контакт и изберете „Is my membership current/Am I eligible to vote?” (Дали моето членство активно/Дали можам да гласам?)

Изборите ќе траат до 15 август 2022, 23:59 UTC; проверете го овој конвертер на временски зони да дознаете колку часот ќе биде тоа кај Вас.

Откако ќе гласате, може да навратите на Twitter и преку хештагот #OTWE2022 да ги запознаете и да разговарате со другите гласачи! Би ни било мило да слушнеме што мислите!


OTW е непрофитната матична организација на повеќе проекти, вклучувајќи ги AO3, Фанлор, Отворени врати, TWC и Правната поддршка на OTW. Ние сме организација предводена од фанови, која е целосно поддржана од донации и волонтерски персонал. Дознајте повеќе за нас на веб-страницата на OTW. За да дознаете повеќе за нашиот тим од волонтерски преведувачи кои ја преведоа оваа објава, погледнете ја страницата на Преведување.

Членови на OTW – проверете ја Вашата е-пошта за инструкции за гласање

До сега сите членови на OTW (Организација за трансформативни дела) кои имаат право на глас треба да имаат добиено е-пошта со линк до инструкциите за гласање за 2022 година. Насловот беше “Voting Instructions for Organization for Transformative Works (OTW) Board Election” (Инструкции за гласање на изборите за Управниот одбор на Организацијата за трансформативни дела (OTW)). Ве молиме имајте на ум дека сите оние кои не ја добиле оваа е-пошта не се на гласачката листа оваа година и нема да добијат гласачко ливче.

Е-поштата со инструкциите за гласање содржи линк до тест-верзија на гласачкото ливче. Ве молиме следете го линкот за да се осигурате дека страницата се прикажува правилно и кандидатите се видливи. Ако не, Ве молиме осигурајте се дека не блокирате JavaScript од ajax.googleapis.com, bootstrapcdn.com, и/или opavote.com. Read More

Најава на кандидатите за изборите на OTW во 2022 година

Најава на кандидатите

OTW (Организација за трансформативни дела) со задоволство ги објавува следните кандидати за изборите во 2022 година (по азбучен ред според име):

  • Хедер М.
  • Мишел Ш.
  • Наталија Г.
  • Ноеми Б.
  • Тифани Г.

Целосните легални имиња на кандидатите нема да бидат јавно објавени оваа година освен ако не се назначат или изберат за Одборот.

Е. Ана Сегеди ја отстапува позицијата на Одборот поради лични причини, па така оваа година на изборите ќе има 3 отворени места, од кои едно е делумен мандат од две години. Кандидатот кој ќе добие трето место ќе биде избран за ова место. Благодарни сме за службата на Ана и ѝ се заблагодаруваме за работата и посветеноста.

Затоа што имаме 3 седишта кои треба да се пополнат и 5 кандидати, изборите во 2022 година ќе се одржат – значи, членовите на OTW ќе гласаат за тоа кои кандидати ќе ги пополнат седиштата. Read More

Временска рамка за изборите на OTW и краен рок за членство за 2022 година

Комисијата за избори на OTW со задоволство Ве известува дека ја објавивме временската рамка за изборите за нови членови на Управниот одбор во 2022 година!

Оваа година изборите ќе се одржат од 12-15 август. Тоа значи дека крајниот рок за членовите на персоналот да ја објават својата кандидатура е 17 јуни.

Како и обично, крајниот рок за членство е 30 јуни. Доколку сакате да гласате, Ве молиме осигурајте се дека Вашето членство е активно на тој датум. Ве молиме имајте на ум дека Вашата сметка за донација ќе биде со датум според американско источно време, па така ако Вашата донација е запишана по 19:59 на 30 јуни 2022 на сметката, нема да можете да гласате. Ако не сте сигурни дали Вашата донација е остварена пред крајниот рок, Ве молиме контактирајте ја нашата Комисија за Развој и членство преку формуларот за контакт и изберете „Is my membership current/Am I eligible to vote?” (Дали моето членство активно/Дали можам да гласам?) Read More